Вход

Пасищни пилета с пресни зеленчуци - вариант на Печено пиле

Често говорим с наши приятели за пасищни пилета от нашата ферма за екологично чиста храна. Тези разговори ни разкриват и тяхното виждане за пълноценния начин на здравословно хранене. Научаваме и рецепти, които Ви представяме чрез нашия сайт. И така

Печено пасищно пиле с пресни зеленчуци - една чудесна рецепта за наши приятели.

Рецепта за "Печено пиле с пресни зеленчуци" от списание "GoodFood"

1 цяло пасищно пиле
50 г масло
500 г пресни картофи
1 с.л. зехтин
150 г пресни моркови, обелени
140 г бакла, само зърната
100 г грах
1 голяма шепа микс от зелени подправки по избор, едро нарязани

Вкусно гювече от пасищно отглеждано петле - здравословна храна за всеки

Откога не сте чували думата петле? От онези години, в които имахте Село, и там баба приготвяше от една птица - 10 манджи. След това думата Петле в рецептите и в месарските магазини отстъпи сцената на Бройлер. И последната се закотви там сякаш завинаги.

Ние обаче, като производители на фермерска храна, знаем, че зад всяка гозба стои една история. Затова представяме само рецепти, които напомнят Оня вкус, а продукти за тях можем да доставим, и със сигурност ще повторите.

Гювече от петле.

Съставки: 1 петле, 4-5 стръка праз, 2-3 печени чушки, 2-3 домата, олио, чубрица, червен пипер.

Приготвяне: Петлето се сварява, след което се обезкостява и се нарязва на дребно. Празът се нарязва на колелца и се задушава за около 15 минути на тих огън под капак в сгорещената мазнина с малко топла вода. Добавя се червения пипер, нарязаните на ситно печени чушки и нарязания домат. Задушава се още 10 минути. След това се добавя месото е се подправя с чубрица.

Петел с вино с екологично чисто пилешко месо от биоферма

Днес решихме да приложим магията на виното върху Вашата здравословна храна. Не всяко вино обаче става за овкусяване на гозбата. Необходимо е то да е качествено, тъй като високата температура изпарява спирта, но поддържа аромата и вкуса му. Тази година гроздоберът на белите  сортове в България започна по-рано заради сухото и слънчево време.

Разбира се, виното стана отлично. Това го разбрахме година по-късно. Това вино ще доразвие аромата и качествата си, стига разбира се ... да се задържи! Да се върнем сега към идеята за истинската здравословна храна, която се готви с качествено вино.

Познавачите казват, че лятото е било перфектно и гроздето е с много добро качество.

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчета

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчетаЗдравейте, приятели на вкусната и здравословна храна!

Съвременният човек се стреми да консумира от една страна проста и бърза храна, от друга страна е безкрайно разточителен и вниманието си към актуалното здравословно хранене. Хората на науката, на бизнеса, градските хора все по-често се обръщат към някоя био ферма за доставка на здравословна храна

В същото време обаче, интересът към лютивата храна на Изтока, на Индия, на далечни и загадъчни кътчета на света е също част от любобитството, което трябва да се удовлетвори. Сега тук ние Ви представяме една побългарена версия с достъпни екологично чисти продукти, невероятен вкус и аромат. Много в важно, когато започнете да готвите да вземете една хубаво бутилка червено вино за компания. Няколко пъти ни писахме, че пилешкото обича бяло! Добре! И то става - въпрос на предпочитание. И така:

Свински крачета на фурна - част от Вашето здравословното хранене

свински крачетаЩе се изумите какви вкусотии се случват понякога с пресни продукти. Едва ли сте очаквали, че това може да се случи и със свински крачета. Вкусът е невероятен, стика свинското месо да е от правилно отглеждани пасищни животни.

Тази рецепта ще внесе едно разнообразие в начина, по който се използва конкретно този продукт. Досега сигурно сте ги използвали най-вече за традиционна пача, или просто сварени черен пипер и дафинов лист, и овкусени с лют червен пипер и чесън.

Опитайте това, което ви предлагаме, а за доставка на прясно екологично чисто свинско месо, в частност свински крачета, свържете се с нас.

И така:

 

Пролетно прясно телешко месо със зеленчуци

екологично чисто месо - прясно телешко месо

Пролет е. В градините се появиха първите зелени листа на салатата, пресния лук и чесън, спанак и лапад. Тревите по пасищата отново са зелени и животните, които отглеждаме по пасищен начин са на воля. Това прави месото им - прясно телешко много вкусно. 

В рецептата, която Ви представяме днес, доставеното от нас екологично чисто телешко месо е съчетано по майсторски начин с пролетни зеленчуци.

Посветихме дотук много статии на идеята за пасищно отглежданите животни и качествата на получената от тях здравословна храна. В България във всяка био ферма се отглежда органична храна, която има невероятен вкус, а сготвена по правилния начин ще Ви представи по отличен начин пред семейството и приятелите. Сега е ред да Ви покажем няколко специални рецепти.

Печено свинско с ябълков сос

Печено свинско с ябълков сос

Продукти: 1 кг свинско от бут за печене, 1 с.л едрозърнеста горчица, по 2 с.л. ситно нарязан магданоз и мащерка и по още няколко стръкчета,1 ч.л. ситно нарязана салвия, 80 г прошуто или бекон, олио за намазване на тавата, 3 моркова, разполовени по дължина и срязани на две, 500 г дребни картофи, разполовени, 2 глави червен лук, на едри парчета, 12 скилидки чесън, 1 малка глава целина (около 650 г), обелена и нарязана на 12 парчета

ЗА СОСА 2 с.л нишесте, 600 мл пилешки бульон, 1 малка ябълка, нарязана къдраво зеле и грах, за сервиране

Зелеви сърми с телешки шол

Зелеви сърми с телешки шол     

Начин на приготвяне:

Телешкото се накисва за 1 ч в подсолена вода, изцежда се.

2 моркова, нарязани на кубчета, и 3 глави, наситнен лук, се задушават в масло.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
По вкусен черен дроб не съм яла и в детските си години даже. Феноменален! Продължавайте все така, вече имате верен ...
- iliwork@abv.bg
Nov 21, 2014 1:32PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: