Вход

Пролетна яхния с екологично чисто телешко и спанак.

Здравейте приятели,

Пролетта настъпва, а с нея и нашето желание да се "хванем за зелено". 

Вече излезе първия зелен лук, спанак и лапад. Днешната рецепта за яхния е за мераклии. Тя се готви бавно на тих огън. Повярвайте - чакането си заслужава! В яханията се слагат много сезонни зеленчуци, а накрая може да добавите сладко-кисел вкус, като пуснете няколко сушени боровинки. А защо не и няколко сушени чери домати.

Ето и нужните продукти:

1 кг телешка плешка или телешки шол, нарязани на кубчета. Препоръчваме ви екологично чисто телешко месо от планински телета.

Добавяте 4 връзки зелен лук, нарязан на ситно, кората и сокът на 1 лимон, 300 мл телешки бульон, 1 кг спанак или лапад, 2 с.л. кедрови ядки, пресен магданоз на ситно, 2 с.л. сушени боровинки (по желание).

Подправки - сол, черен пипер, червен пипер. Може да си оставите няколко листа спанак, ситно да ги нарежете и да поръсите с тях ястието при поднасяне.

Така вкусът на свежо зелено ще допълва чудесно яхнията.

Загрейте мазнина в тиган с незалепващо покритие и запържете месото, докато покафенее равномерно от всички страни. Добавете пресния лук и задушавайте за около 4 минути, добавете лимоновия сок и кората на лимона и бульона, захлупете и оставете да къкри на бавен огън докато месото стане крехко.

Добавете зелените продукти, подправките, разбъркайте и гответе още 10 минути. Накрая добавете боровинките и сервирайте с препечените кедрови ядки и топъл хляб.

 

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Перфектно, чисто месо!
- hharalampiev
Sep 17, 2015 5:38AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: