Вход

Пълнено младо петле в зеле

Пълнено младо петле

Продукти

1 петле с дреболийки, 150г телешка кайма, 1ч. чаша ориз, 2 ч. чаши вода, 1 глава кромид лук, сол, черен пипер, кимион, дафинов лист, джоджен,  магданоз, 1 глава прясно или кисело зеле.

Приготвяне

Каймата се запържва леко. Прибават се ситно нарязаните дреболийки на петлето и нарязания кромид. Прибавя се ориза и водата. Добавя се сол, черен пипер, малко кимион и няколко  листа ситно нарязан джоджен и магданоз. Вари се докато оризът поеме водата. С тази плънка след като поистине  се  пълни петлето и се зашива.

Нарязва се зелето, което може да бъде прясно или кисело. Ако зелето е прясно се добявя 1 буркан домати нарязани на ситно ( може и 3-4 настъргани пресни домата). Към киселото се добавя малко от сока. Добавя се сол, черен пипер и 1-2 дафинови листа. Петлето се слага върху зелето в  голям глинен съд -гювеч или гърне и се слага в предварително загрята фурна да се пече. Ако съда е без капак може да се завие първоначално с фолио. Пече се на 220° докато заври. След това температурата се намалява на 180° и продъжава да се пече приблизително още около 1.5 – 2 часа.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Опитахме ребрата, на фурна с марината от мед, лимон, чубрица, черен, червен пипер, малко соев сос и зехтин. Ароматът, който ...
- hharalampiev
Feb 7, 2015 8:48PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: