Вход

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчета

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчетаЗдравейте, приятели на вкусната и здравословна храна!

Съвременният човек се стреми да консумира от една страна проста и бърза храна, от друга страна е безкрайно разточителен и вниманието си към актуалното здравословно хранене. Хората на науката, на бизнеса, градските хора все по-често се обръщат към някоя био ферма за доставка на здравословна храна

В същото време обаче, интересът към лютивата храна на Изтока, на Индия, на далечни и загадъчни кътчета на света е също част от любобитството, което трябва да се удовлетвори. Сега тук ние Ви представяме една побългарена версия с достъпни екологично чисти продукти, невероятен вкус и аромат. Много в важно, когато започнете да готвите да вземете една хубаво бутилка червено вино за компания. Няколко пъти ни писахме, че пилешкото обича бяло! Добре! И то става - въпрос на предпочитание. И така:

Пиле лютика с екологично чисто пилешко месо

Необходими продукти:
• 1 пилешки бутчета, около 1кг;
• 1 кг червени чушки
• 1 кг домати
• 5 - 6 скилидки счукан стар чесън;
• 6 - 7 стръка магданоз;
• черен пипер на вкус;
• 1/2 ч.л. червен пипер;
• 1 с.л. олио;


Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Посоляваме лекичко, намазваме с черен пипер и капваме мазнината върху месото и го подреждаме с кожата надолу в по-дълбока тава. Доливаме около 100 – 150мл. вода;
Запичаме месото в предварително загрята фурна на 180-200º. След като се запече от едната страна, обръщаме месото и запичаме от другата
Изпичаме, обелваме и нарязваме чушките на широки ивици. Доматите се бланшират, обелват и нарязват на средно - големи парчета (като за салата). Отстраняваме им люспите, ако имат такива, и ги добавяме към запеченото месо в тавата. Връщаме я отново във фурната и оставаме да поизври течността.

Добавяме нарязаните чушки и допичаме ястието още около 5 - 10 минути. Сосът не трябва да бъде воднист, а да остане на мазнина.
След като извадим лютиката от фурната, добавяме и разбъркваме предварително нарязания на ситно магданоз и счукания в хаванче чесън.
Оставяме ястието да поизстине и подправките да си пуснат аромата си. СЕРВИРАМЕ и ПЕЧЕЛИМ ОВАЦИИ!

Наши приятели, които са опитвали приготвените по този начин пилешки бутчета казват, че е вкусно и топло и студено, но някой трябва да го остави да изстине, за да провери това.

На тази снимка ясно се вижда консистенцията на соса - да не е много, и в същото време да е сос, а не каша. Нали помните сега Онази бутилка от началото на рецептата :)

Наздраве! И пийте по едно за нас! :)

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Невероятна вкусотия.
- Twins27
Jun 15, 2015 11:01AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: