Вход

Домашната яхния - вкусна здравословна храна, която да приготвим сами

здравословна хранаЗахласнати в динамиката на новото време, в сложнотиите на съвременния начин на живот, забравяме едно удоволствие, което има двустранно предимство. Това удоволствие е приготвянето на домашна здравословна храна с чудесен аромат

Хубавите яхнии са истинска наслада за небцето - те са вкусни, засищащи, създават усещане за уют и носталгия.

Има разнообразни рецепти за яхния, но ние от SUNNYFARM  ще се съсредоточим върху това да Ви покажем как да сготвите "Яхния с младо петле, отгледано по селски".

Петлетата в Sunnyfarm се отглеждат пасищно. Те живеят свободно и вършат доста работа през  живота си.

Като резултат от това тяхното месо съдържа повече съединителна тъкан и е почти невъзможно от гърдите или бутчетата да се извадят крехки пържоли. Затова пък при готвене на бавен огън, съединителната тъкан ще се разтопи, а месото ще стане крехко и дори по-вкусно. Накратко, този вид прясно месо е идеално за яхния.

Вкусната яхния с хрупкав хляб и свежи градински зелечуци е чудесен вариант за неделен обяд или за вечеря.

Опитайте нашия вариант за "Яхния с младо петле":

домашна кокошка

Ключови моменти тук са варенето на слаб огън, виното и мащерката.

2 стръка целина,
2 средни глави кромид лук,
2 моркова,
зехтин,
препълнена с.л. брашно,
400 г нарязани домати от консерва,
морска сол,
прясно млян черен пипер,
3 стръка прясна мащерка,
200 мл червено вино, и
500 г обезкостено месо от предварително сварена петле.

Първо сварете птицата на слаб огън, докато месото започне лесно да се отделя от костите. След това обезкостете и нарежете месото на кубчета от около 2 см.

Нарежете целината, лука, морковите и ги задушете в продължение на 10 минути в зехтина. Прибавете месото и брашното. Налейте  виното и добавете консервираните домати. Разбъркайте всички добре и подправете с морската сол, черен пипер и мащерката. Когата ястието заври сложете капака и гответе на слаб огън. Ако ястието Ви се стори твърде гъсто добавете от бульона, в който е вряло петлето. Запазете останалия бульон за следващо готвене, той е изключително полезен и богат на хранителни вещаства.

Сервирайте с дъхав топъл хляб и не оставяйте неотопен сос:)

Екипът на SUNNYFARM!

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
„Браво Sunny Farm! От години сме се лишили от пилешко месо на трапезата по понятни за всички причини. Приготвих такова ...
-
Aug 18, 2014 5:33AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: