Вход

Петел с вино с екологично чисто пилешко месо от биоферма

Днес решихме да приложим магията на виното върху Вашата здравословна храна. Не всяко вино обаче става за овкусяване на гозбата. Необходимо е то да е качествено, тъй като високата температура изпарява спирта, но поддържа аромата и вкуса му. Тази година гроздоберът на белите  сортове в България започна по-рано заради сухото и слънчево време.

Разбира се, виното стана отлично. Това го разбрахме година по-късно. Това вино ще доразвие аромата и качествата си, стига разбира се ... да се задържи! Да се върнем сега към идеята за истинската здравословна храна, която се готви с качествено вино.

Познавачите казват, че лятото е било перфектно и гроздето е с много добро качество.

Ние приготвихме една рецепта, която със сигурност ще ви хареса. Още по-добре ще се получи, ако се готви с екологично чисти продукти от пасищни пилета, които можете да поръчате от нас.

Петел с вино

Това е една испанска рецепта. В оригиналната рецепта виното, което се използва е „Херес олоросо“ едно от най-ароматните и плътни вина от слънчева „Андалусия“. Но ние го заменихме с Le Voyage Sauvignov Blank, което е с много плътен вкус и с леки нотки на зряла праскова и разбира се петел от слънчевата ферма в с.Абланица.

Вкусът на това ястие се дължи на аромата на чесъна, натрит върху петела и на дъхавото вино, със сладък привкус.

Продукти:
1 петел
5 скилидки чесън
6 супени лъжици зехтин
½ кг лук
200 грама моркови
400 гр гъби
500 мл ароматно бяло вино (за препоръчване с леко сладък привкус).


Нарежете петела на порции. Накълцайте чесъна на ситно. Натъркайте с него месото. Загрейте зехтина в тенджера и запържете порциите месо от всяка страна по 5-6 минути, докато станат златисти. Обелете лука и го нарежете на фини лентички, а морковите на колелца.

Добавете към месото зеленчуците и задушете за около 5 минути.

Когато лукът стане прозрачен, излейте в тенджерата 0,250 л от виното. Намалете огъня, похлупете тенджерата и продължете готвенето на слаб огън около 1,30 ч или докато месото стане крехко. По време на готвенето добавяйте от виното, или вода, за да стане сосът по-обемен. Накрая добавете гъбите, покрийте с капака и задушете за още 5 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.


Сервирайте с чаша от виното, което сте използвали за приготвяне на месото.

Вкусно, нали? Дори виртуалният вкус на тази гозба вече Ви кара да потърсите подходящи продукти. Ще ги откриете във всяка био ферма, но това, което ние ще Ви предложим е от сърце! 

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
По вкусен черен дроб не съм яла и в детските си години даже. Феноменален! Продължавайте все така, вече имате верен ...
- iliwork@abv.bg
Nov 21, 2014 1:32PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: