Вход

Зелеви сърми с телешки шол

Зелеви сърми с телешки шол     

Начин на приготвяне:

Телешкото се накисва за 1 ч в подсолена вода, изцежда се.

2 моркова, нарязани на кубчета, и 3 глави, наситнен лук, се задушават в масло.

Печено свинско със сушени кайсии

Печено свинско със сушени кайсии    

Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг.
сушени кайсии - 100 гр.
сол, черен пипер,
сметана - 150 гр.
нишесте - 1 ч. л.
бадеми - 2 с. л.
бяло вино -100мл

Лятно пилешко бутче.

Необходими продукти:

ЛЯТНО ПИЛЕШКО БУТЧЕ.

Пилешки бутчета- 6 броя, горчица - 3 с.л.,сол - 1 ч.л., лимонова бира - 150 мл, зехтин – 4 с уп лъжици, мед - 1 с.л, черен пипер – млян, къри - 1/2 ч.л.

Пилешките бутчета се подреждат в намазнена тава. Всички останали съставки се разбиват добре и с тази марината се заливат бутчетата.

Телешко по бургундски

700 г телешки шол или плешка, 250 г гъби печурки, 2 бр. дафинов лист, 2 морковa, 2 глави лук, 1 - 2 скилидки чесън, 3 стръка селъри, 1 кутийка концентрирано доматено пюре, 100 г бекон, 400 мл червено вино, 40 г масло, 500 мл телешки бульон, сол и черен пипер, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. брашно 

Сварете телешки бульон от кокали или използвайте от готовия бульон на Sunnyfarm 
Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърите на едро.
 Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.


Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
 Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути. 
Добавете бульона, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на два часа (или в тенджера под налягане за 45 мин.).


Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
 Сервирайте ястието, гарнирано с картофено пюре.

Нашите съвети за телешки стек

Ако искате телешките стекове да станат по-крехки и сочни Ви предлагаме да опитате следния начин за приготовление:

Нарязвате стекове напречно на мускулните влакна с дебелина 2.5 см.

Нареждате ги в тавичка и ги поливате със соев сос – да се добре покрити. Поръсвате ги с малко водка или някакъв друг твърд алкохол (може и вино) и малко зехтин или олио. Добавяте черен пипер и мащерка или друга подправка по избор. Покривате тавичката с фолио и оставяте в хладилник за 12 до 24 часа. Добре e веднъж да се обърнат стековете.

Великденски козунак с екологично чисти яйца

ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАК - една култова рецепта с екологично чисти яйца

ПРОДУКТИ за 2 козунака:

4 екологично чисти яйца от Съни Фарм, 200 г захар, 150 мл прясно мляко, 30 г прясна мая, 1 лимон, 2 ванилии, сол, 70 грама свинска мас от Съни фарм - разтопена, 120 г масло разтопено (олио), 0.800 г брашно.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Чудесно! За любители само на бялото месо, но желаещи супата да е плътна и вкусна като от цяло пиле-това е ...
- zkoleva
Oct 8, 2015 8:43PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: