Вход

Печено свинско със сушени кайсии

Печено свинско със сушени кайсии    

Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг.
сушени кайсии - 100 гр.
сол, черен пипер,
сметана - 150 гр.
нишесте - 1 ч. л.
бадеми - 2 с. л.
бяло вино -100мл

Лятно пилешко бутче.

Необходими продукти:

ЛЯТНО ПИЛЕШКО БУТЧЕ.

Пилешки бутчета- 6 броя, горчица - 3 с.л.,сол - 1 ч.л., лимонова бира - 150 мл, зехтин – 4 с уп лъжици, мед - 1 с.л, черен пипер – млян, къри - 1/2 ч.л.

Пилешките бутчета се подреждат в намазнена тава. Всички останали съставки се разбиват добре и с тази марината се заливат бутчетата.

Телешко по бургундски

700 г телешки шол или плешка, 250 г гъби печурки, 2 бр. дафинов лист, 2 морковa, 2 глави лук, 1 - 2 скилидки чесън, 3 стръка селъри, 1 кутийка концентрирано доматено пюре, 100 г бекон, 400 мл червено вино, 40 г масло, 500 мл телешки бульон, сол и черен пипер, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. брашно 

Сварете телешки бульон от кокали или използвайте от готовия бульон на Sunnyfarm 
Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърите на едро.
 Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.


Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
 Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути. 
Добавете бульона, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на два часа (или в тенджера под налягане за 45 мин.).


Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
 Сервирайте ястието, гарнирано с картофено пюре.

Нашите съвети за телешки стек

Ако искате телешките стекове да станат по-крехки и сочни Ви предлагаме да опитате следния начин за приготовление:

Нарязвате стекове напречно на мускулните влакна с дебелина 2.5 см.

Нареждате ги в тавичка и ги поливате със соев сос – да се добре покрити. Поръсвате ги с малко водка или някакъв друг твърд алкохол (може и вино) и малко зехтин или олио. Добавяте черен пипер и мащерка или друга подправка по избор. Покривате тавичката с фолио и оставяте в хладилник за 12 до 24 часа. Добре e веднъж да се обърнат стековете.

Пълнено младо петле в зеле

Пълнено младо петле

Продукти

1 петле с дреболийки, 150г телешка кайма, 1ч. чаша ориз, 2 ч. чаши вода, 1 глава кромид лук, сол, черен пипер, кимион, дафинов лист, джоджен,  магданоз, 1 глава прясно или кисело зеле.

Приготвяне

Каймата се запържва леко. Прибават се ситно нарязаните дреболийки на петлето и нарязания кромид. Прибавя се ориза и водата. Добавя се сол, черен пипер, малко кимион и няколко  листа ситно нарязан джоджен и магданоз. Вари се докато оризът поеме водата. С тази плънка след като поистине  се  пълни петлето и се зашива.

Нарязва се зелето, което може да бъде прясно или кисело. Ако зелето е прясно се добявя 1 буркан домати нарязани на ситно ( може и 3-4 настъргани пресни домата). Към киселото се добавя малко от сока. Добавя се сол, черен пипер и 1-2 дафинови листа. Петлето се слага върху зелето в  голям глинен съд -гювеч или гърне и се слага в предварително загрята фурна да се пече. Ако съда е без капак може да се завие първоначално с фолио. Пече се на 220° докато заври. След това температурата се намалява на 180° и продъжава да се пече приблизително още около 1.5 – 2 часа.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Освен ентракот, си купих и от тези наденички. Прекрасен вкус - фини подправки, нежен вкус, без тлъстина и сол. Прекрасно!
- Маргарита Бахнева
May 2, 2017 6:30AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: