Вход

Виното и храната - здравословно хранене за дълъг живот

Едно от честите пожелания, които отправяме към близките си е това за здраве и дълъг живот. Всеки има своето разбиране за здравословно хранене и в същото време, всеки се стреми то да е с приемливо лишение. Когато обаче говорим за био храна, съчетана с вино, тогава е ясно, че не само не се подлагаме на диети и лишения, а напротив, имаме вкусни гозби на трапезата.

Червеното вино се счита, че е лекарство на всеки мислещ човек, тъй като освен алкохол, то предлага още много неща. Ципите на гроздето съдържат полифеноли, които действат като антиоксиданти. Така то – Червеното вино- може да увеличи съпротивителните сили на организма и да отблъсне някои заболявания. Може да подобри умствените способности при възрастните и т.н. Препоръчително е обаче да се пие червено вино с храна.

Виното и храната - здравословно хранене за дълъг живот

Защо Червеното вино и храната са част от  здравословно хранене за дълъг живот?

Първо добрата, особено екологично чиста храна намалява вероятността от напиване.

Второ, добре подбрана здравословна храна помага на виното да развие някои свои черти от характера и помага да се усетят определени нюанси.

Червените вина, направени за всекидневна консумация се характеризират със сочни плодови вкусове и не са взискателни към храната. Те са с леко тяло и могат да се пият по-всяко време. Партнират си добре с печено свинско месо, мусака, телешки черен дроб, печено телешко - за предпочитане био телешко месо.

Премиум вината или „стареещите“ вина са по-висок клас вина. Поради тези причини си струва да отделите време и да сготвите нещо наистина специално за акомпанимент на тези вина - петел във вино, заек със сос от горчица, и някои сирена като „Бри“ и „Камембер“.

Плодовите червени вина могат да бъдат с много различни вкусове и стилове , затова си партнират с различни видове храни. Мерло, каберне совиньон (както и купаж от двете), Карменер и Риоха разкриват изключителните си качества с печени меса – фазан, говеждо, пилешко месо, свинско месо, пуешко.

Кабернето чудесно си партнира с свински ребърца. Розетата са направени да бъдат пити , докато са още млади. Когато избирате розе, определящо е годината на реколтата. Избирайте най-скорошна реколта. Така си гарантирате свеж аромат и вкус, пълен с жизненост. Розето може да сервирате с голяма гама от ястия, тъй като голяма част от розетата са с неутрален вкус и се съчетава с различни кухни.

Сладките вина – основното което трябва да знаете за тях, е че трябва да съобразите виното с основната съставка на десерта. Сладко бяло вино Мускат фантастично се съчетава с ябълков пай, крем карамел, къпинов чийзкейк. Ако сервирате ягоди със сметана изберете австралийски Семийон или Ризлинг.

Надяваме се, че с тази информация сме били полезни за Вас. Червеното вино, изобщо добрите вина, каквито правят множество малки винарни в България са част от нашето българско здравословно хранене.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Прекрасен вкус, аромат и качество. Малко връщане в детските години. Благодаря ви.
- Twins27
Jun 4, 2015 8:23PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: