Вход

(Не)обикновени кюфтенца.

Идея за пролетна вечеря:)

Необходими продукти
500 гр телешка кайма, 3 с. л. соев сос, 1 с. л. течен мед,2 с.л. сусамово семе,1 лайм

 

Начин на приготвяне
Добавете към каймата 2 с.л. от соевия сос, черен пипер и сол на вкус. Омесете добре. Оформете кюфтета с дебелина около 2 см, сложете ги в тиган с 1 с.л. зехтин и пържетедо златисто от всички страни. Преди да ги извадите от тигана, ги поръсете с меда и сусамовото семе. Раздрусайте тигана, за да се овалят кюфтетата добре. Поднесете ги в свежи листенца от маруля.
Отделно пригответе салата от 1 маруля, 1 морков, 1 връзка репички, 1 / 2 краставица, 3 стръка пресен лук, 50 гр кашу. Объркайте в купа, поръсете с кашуто и залейте с дресинг от сусамово олио, сока на лайма и 1 с.л. соев сос.

ХЮГА

Напоследък се заговори за ХЮГА. Значението на тази дума не може да се опише с едно изречение. ХЮГА може да се нарече умението да създаваш задушевна и приятелска атмосфера, да създаваш комфорт за душата, да изпитваш усещане за домашен уют, да бъдете самите себе си. ХЮГА предполага оценяване на настоящия миг. ХЮГА е начин на мислене и живот. ХЮГА може да бъде вкусната храна, която ни изпълва с носталгия и усещане за комфорт. Домашно приготвената яхния, в която сте вложили ценно време и чувство е хюга-храна.

Ето и една ХЮГА-рецепта:

700 г телешки шол или плешка, 250 г гъби печурки, 2 бр. дафинов лист, 2 морковa, 2 глави лук, 1 - 2 скилидки чесън, 3 стръка селъри, 1 кутийка концентрирано доматено пюре, 100 г бекон, 400 мл червено вино, 40 г масло, 500 мл телешки бульон Sunnyfarm, сол и черен пипер, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. брашно 

Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърите на едро. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.

Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути. Добавете бульона, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на два часа (или в тенджера под налягане за 45 мин.).Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

След като похапнете, горещо Ви препоръчваме да се отдадете на следобедна дрямка или да почетете „Малък наръчник по ХЮГА“.

Ето така се практикува ХЮГА.

Петъчна великденска промоция.

В последния петък преди Великден,

Ви предлагаме 15 % отстъпка от цената на всички продукти от пасищно свинско месо.

 

Поръчайте днес и утре, а ние ще Ви го доставим на 14 април - петък.

Допълнете своята празнична трапеза с екологично чисти продукти от фермата.

 

Бъдете здрави.

Бъдете здрави и честити!

Желаем Ви свежо настроение, пъстри преживявания и  добри приятели.

Напълнете кошницата със здрави яйца.

Напълнете своята кошница с по-добрите яйца - от кокошките на SUNNY FARM, отглеждани свободно и  на открито.

Така ще си гарантирате не само красиво обагрени великденски яйца, но и яйца с

  • повече витамин А
  • в пъти повече омега 3 мастни киселини
  • в пъти повече витамин Е
  • повече бета каротин

 

 Произведени от кокошките на SUNNY FARM  и доставени от SUNNY FARM.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Каймата и всички продукти са с превъзходно качество. Ваш постоянен клиент. С нетърпение очаквам пилета. Благодаря ви.
- дария трайкова
Feb 21, 2015 10:13PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: