Вход

Станете фюжън готвеч в собствената си кухня.

Фюжън кухнята съчетава кулинарните традиции на две или повече националности. Резултатът е иновативни и интересни ястия ( понякога и доста "сбъркани" :)

Бъдете фюжън готвачи в собствената си кухня със следващата рецепта.

СВИНСКО СЪС СЛАДКИ КАРТОФИ

Това изключително  задушено е вкусен пример на фюжън стила в готвенето, като съчетава съставки и вкусове от различни кухни. Азиатските подправки, сладките картофи и плодовите аромати си подхождат с крехкото свинско месо. Ако накрая леко го запечете ще получите чудесни карамелизирани сладки картофи.

Продукти:

4 свински пържоли (по 140 г всяка)

1 глава червен лук, едро накълцан

2 стръка целина, накълцана

400 г сладки картофи с оранжево месо, обелени и нарязани на пръчици

150 мл сок от червени боровинки

150 мл пилешки бульон

1 парче джинджифил

1с.л. портокалов мармалад

1 ч.л китайска смес от 5 подправки(звезден анасон, карамфил, канела, сечуански пипер, и семена резене)

Сол и черен пипер на вкус

4 домата, разделени на четири по дължина

Приготвяне:

  • Загрейте масло в тиган. Прибавете свинските пържоли и ги запържете за 3-4 минути от всяка страна. Преместете ги в чиния и ги оставете настрана.
  • Сложете лука и целината в тигана и ги запържете на умерен огън за 2-3 минути. Сипете сладките картофи, похлупете съда и задушете зеленчуците за 3-4 минути или докато омекнат.
  • Сипете сока от червените боровинки, бульона, джинджифила, мармалада, 5-те подправки, сол и черен пипер. Изчакайте да заврат, намалете котлона и върнете свинското в тигана. Похлупете и гответе 15 минути.
  • Добавете доматите, похлупете съда и варете на тих огън още 5 минути или докато доматите леко се сготвят, но все още запазват формата си.

Офертата на Sunnyfarm за утре:

"Пилешки бульон" за 4.90 лв вместо за 6.00 лв.

Подходящ за база за приготвяне на различни ястия и супи.

 Не пропускайте възможността  да си осигурите бърз и лесен начин за приготвяне на топла супа.

 

Изключително ефикасен срещу настинка и грип.

Офертата е валидна до 24.00 ч на 13 февруари.

 

Топла супа за душата

Обикновените, но апетитни съставки на тази супа я превръщат в неустоимо изкушение в студените и влажни дни. Предложете я с хрупкав хляб.

Съставки за 8 порции:

1 петле(или 1/2 пиле), 2 глави кромид лук, ситно накълцани, 500 г картофи, обелени и нарязани на кубчета, 750 мл пилешки бульон, 300 мл  прясно мляко, сол, черен пипер, магданоз, мащерка, зехтин.

Приготвяне: Сварете предварително петлето и го обезкостете. Заглейте зехтина и задушете лука на тих огън. Добавете месото и запържете до златисто. Сипете картофите и ги гответе 2 минути като непрекъснато разбърквате. Налейте бульона и добавете черен пипер, сол на вкус и мащерка. Изчакайте да заври, покрийте съда, намалете котлона и оставете на тих огън 30 минути. Отместетет от огъня и добавете с бъркане млякото. Гарнирайте с накълцан магданоз. Поднесете гореща.

Пиниз: Чесънът е особено подходящ за картофени супи - добавете 2-3 накълцани скалидки заедна с картофите.

Ако сте на диета r искате да избегнете картофите, заменете ги с нахут, бял боб или боб от консерва.

За да направите крем супа, отстранете пилешкото месо с решетъчна лъжица, разбийте с пасатор и върнете месото.

Буритос по фермерски.

Буритос е традиционно мексиканско ястие. Фолклорните легенди разказват, че продавач на улична храна се досетил да завива месото в тънка питка(като в салфетка), за да запазва храната топла. Оттам идва формата на този вид ястие.

За нашето модифицирано предложение за буритос са Ви нужни:

300 г телешка кайма или 300 г телешко месо нарязано много на ситно, по ½ червена, жълта и зелена чушка, 1 морков, 1 глава лук, 2 яйца, 3 с.л. сметана, сол, черен пипер, зехтин за пържене, свеж магданоз, няколко листа маруля и няколко тънки арабски питки.

Запържете в зехтина телешкото месо, прибавете нарязаните на ситно зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер и пържете в продължение 10-15 минути. Разбъркайте яйцата със сметаната, прибавете към месото и задушете под похлупак около 5 минути. Поръсете с магданоз и добавете нарязаната на ленти маруля.  „Опаковайте“ сместа в питките.

 

Промо предложението на Sunnyfarm:

Днес и утре (31.01 и 01.02) Ви предлагаме "Свинско за готвене" на цена 12,50 лв/кг вместо 14,00 лв/кг.

Направет си нетрадицонна вечеря без повод със следващата рецепта.

Фламбирано свинско.

1 кг свинско за готвене, 1 голяма глава лук, 300 г бейби моркови, 250 г гъби печурки, 1 скилидка чесън, 250 мл тъмна бира или 200 мл червено вино (както го предпочитате), 1 стрък розмарин, настърганата кора и сокът на 1 портокал, 1 дафинов лист, 1 стрък мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Задушете лука, добавете свинското месо, и гответе около 5 минути , като бъркате често. Сложете морковите, гъбите и чесъна. Сипете бирата, след което с разбъркване добавете портокаловата кора и сока, мащерката, розмарина, дафиновия лист, сол и черен пипер. Изчакайте сместа да заври, изсипете я в огнеупорен съд, похлупете и го преместете във предварително загрята фурна на 150 С. Гответе един час. След това махнете похлупака и печете ястието още 30 минути, като разбърквате 2-3 пъти.

Специалния финал: Загрейте 3 с.л. бренди в малък тиган и го сипете върху печеното, след което веднага го запалете и поднесете на масата в пламъци.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Много добре приготвена.
- kima29
Jan 17, 2015 11:20AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: