Вход

Промо предложението на Sunnyfarm:

Днес и утре (31.01 и 01.02) Ви предлагаме "Свинско за готвене" на цена 12,50 лв/кг вместо 14,00 лв/кг.

Направет си нетрадицонна вечеря без повод със следващата рецепта.

Фламбирано свинско.

1 кг свинско за готвене, 1 голяма глава лук, 300 г бейби моркови, 250 г гъби печурки, 1 скилидка чесън, 250 мл тъмна бира или 200 мл червено вино (както го предпочитате), 1 стрък розмарин, настърганата кора и сокът на 1 портокал, 1 дафинов лист, 1 стрък мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Задушете лука, добавете свинското месо, и гответе около 5 минути , като бъркате често. Сложете морковите, гъбите и чесъна. Сипете бирата, след което с разбъркване добавете портокаловата кора и сока, мащерката, розмарина, дафиновия лист, сол и черен пипер. Изчакайте сместа да заври, изсипете я в огнеупорен съд, похлупете и го преместете във предварително загрята фурна на 150 С. Гответе един час. След това махнете похлупака и печете ястието още 30 минути, като разбърквате 2-3 пъти.

Специалния финал: Загрейте 3 с.л. бренди в малък тиган и го сипете върху печеното, след което веднага го запалете и поднесете на масата в пламъци.

 

Опитайте новия ни продукт.

Sunnyfarm Ви предлага нов продукт:  КЮФТЕТА,  подходящи както за скара така и за пържене.

Ако ги приготвяте на скара, намазнете предварително кюфтетата и ги поставете на загрята скара.

 

Ако ги приготвяте пържени, набрашнете всяко кюфте с галета или брашно и пуснете в силно сгорещена мазнина. Намалете котлона с една две степени.

 

Студът се понася по-лесно с вкусна храна.

 

Да си припомним - виното и храната

За топлата връзка между виното и храната вече сме си говорили. Но никога не е излишно да си припомним някои основни правила, за да увеличим удоволствието от консумацията на вино.

Червеното вино се счита, че е лекарство на всеки мислещ човек, тъй като освен алкохол то предлага още много неща. Ципите на гроздето съдържат полифеноли, които действат като антиоксиданти. Така то – Червеното вино- може да увеличи съпротивителните сили на организма и да отблъсне някои заболявания, може да подобри умствените способности при възрастните и т.н.

Препоръчително е обаче червеното вино да се консумира с храна.

Защо? Първо добрата храна намалява вероятността от напиване.

Второ , добре подбрана храна помага на виното да развие някои свои черти от характера и помага да се усетят определени нюанси.

Червените вина, направени за всекидневна консумация се характеризират със сочни плодови вкусове и не са взискателни към храната. Те са с леко тяло и могат да се пият по-всяко време. Партнират си добре с печено свинско, мусака, телешки черен дроб, печено телешко.

Премиум вината или „стареещите“ вина са по-висок клас вина. Поради тези причини си струва да отделите време и да сготвите нещо наистина специално за акомпанимент на тези вина - петел във вино, заек със сос от горчица, и някои сирена като „Бри“ и „Камембер“.

Плодовите червени вина могат да бъдат с много различни вкусове и стилове , затова си партнират с различни видове храни. Мерло, каберне совиньон ( както и купаж от двете), Карменер и Риоха разкриват изключителните си качества с печени меса – фазан, говеждо, пилешко, свинско, пуешко. Кабернето чудесно си партнира със свински ребърца.

Розетата са направени да бъдат пити , докато са още млади. Когато избирате розе, определящо е годината на реколтата. Избирайте най-скорошна реколта. Така си гарантирате свеж аромат и вкус, пълен с жизненост. Розето може да сервирате с голяма гама от ястия, тъй като голяма част от розетата са с неутрален вкус и се съчетава с различни кухни.

Сладките вина – основното което трябва да знаете за тях, е че трябва да съобразите виното с основната съставка на десерта. Сладко бяло вино Мускат фантастично се съчетава с ябълков пай, крем карамел, къпинов чийзкейк. Ако сервирате ягоди със сметана изберете австралийски Семийон или Ризлинг.

Домашно петле на промоция.

Тази седмица Sunnyfarm Ви предлага "Шоково замразено Младо петле" на промоционална цена от 10,00 лв/кг, вместо 12,00 лв/кг.

Младо петле – хранено природосъобразно, без антибиотици, без стимулатори на растежа. Отглеждано през есенния период от годината минимум 90 дни на открито, на голяма площ с възможност да се движи. По тази причина структурата на месото му е по-плътна и мускулеста, но и с гарантирано домашен вкус. Продуктът е шоково замразен. Размразявайте бавно в хладилник, за да запазите сочността на месото. Петлетата са около 1,600 кг. - 2,000 кг.

Птиците от тази порода  са подходящи за супи, яхнии и бульони.

Любимата ни рецепта с този продукт е "Вкусно гювече с петле".

Съставки: 1 петле, 4-5 стръка праз, 4-5 печени червени чушки,  консерва нарязан домат, олио, чубрица, червен пипер.

Приготвяне: Петлето се сварява, след което се обезкостява и се нарязва на дребно. Празът се нарязва на колелца и се задушава за около 15 минути на тих огън под капак в сгорещената мазнина с малко топла вода. Добавя се червения пипер, нарязаните на ситно печени чушки и нарязания домат. Задушава се още 10 минути. След това се добавя месото е се подправя с чубрица.

Изсипва се в гювечета  и се пече около 20 минути на 200 С. В пследните 5 минути се настъргва кашкавал и се допича.

 

Какво да правим през почивните дни, когато времето е лошо?

  • Можете да се отдадете на онлайн шопинг. Планирайте продуктите за следващата седмица от http://sunnyfarm.bg/produkti, а ние ще Ви ги доставим!
  • Когато отворите очи и видите, че навън e адски студено, поспете още един-два часа или просто го „пишете дъждовен“.
  • Гответе! Сега имате достатъчно време да експериментирате в кухнята с някоя по-засукана рецепта. Вижте тази  от нашия сайт http://sunnyfarm.bg/nashite-fermeri  в секцията "Рецепта на седмицата" или в годишния календар на фермата http://sunnyfarm.bg/
  • Може цял ден да гледате филми – с пуканки или без.
  • Студеното време е добро оправдание да пиете (независимо от часа) горещ чай, топъл шоколад или червено вино или да похапвате домашни сладки.
  • Играйте настолни игри или излезте и направете снежен човек.
  • Сега е моментът да планирате предстоящите летни пътувания, така ще се пренесете в едно по-топло време.
  • Навън е студено и снежно, но в къщи е топло и уютно – идеално е за четене на онова списание или книга, за които все не ви остава време.
  • Разгледайте снимките от летните дни, от минали събития и купони, ще Ви развълнуват и ще се заредите с добро настроение.
  • Или просто практикувайте Нищоправене - починете си. Може би студените дни са ни изпратени точно за това.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Перфектно, чисто месо!
- hharalampiev
Sep 17, 2015 5:38AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: