Вход

Решихте ли какво ще готвите през седмицата?

Ето и нашите предложения:

Буритос по фермерски :

300 г телешко месо нарязано много на ситно, по ½ червена, жълта и зелена чушка, 1 морков, 1 глава лук, 2 яйца, 3 с.л. сметана, сол, черен пипер, зехтин за пържене, свеж магданоз, няколко листа маруля и няколко тънки арабски питки.

Запържете в зехтина телешкото месо, прибавете нарязаните на ситно зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер и пържете в продължение 10-15 минути. Разбъркайте яйцата със сметаната, прибавете към месото и задушете под похлупак около 5 минути. Поръсете с магданоз и добавете нарязаната на ленти маруля.  „Опаковайте“ сместа в питките.

Пилешки бутчета с ориз

Сварете Пилешките бутчета. Задушете малко лук и моркови, добавете ориза, докато се "изцъкли". Прибавете чаша пилешки бульон. Изсипете ориза в малка тавичка, сложете отгоре пилешките бутчета и долейте с топла вода, според инструкцията на ориза. Печете на фурна  на180 С до пълна готовност на ориза.

Доставките на продукти от фермата: София- понеделник, сряда и петък

Пловдив-- 28 септември (четвъртък). Място на доставката - ПАРКИНГА НА МОЛ ПЛОВДИВ / ДО БРАТСКАТА МОГИЛА / - от 12,00 до 12,30 ч

Варна-30.09.2017 (събота) .Място на доставката - паркинга на ул. 113 ( до паметника) срещу Пикадили парк - от 15,00 - 16,00 ч

Бургас-30 септември (събота). Място на доставката - ПАРКИНГА НА ул. Гурко , зад III-та поликлиника (старата болница) - от 11,00 до 12,00 ч

Ароматна яхния с домашно петле.

Захласнати в динамиката на новото време, в сложнотиите на съвременния начин на живот, забравяме едно удоволствие, което има двустранно предимство. Това удоволствие е приготвянето на домашна здравословна храна с чудесен аромат

Хубавите яхнии са истинска наслада за небцето - те са вкусни, засищащи, създават усещане за уют.

Има разнообразни рецепти за яхния, но ние от SUNNYFARM  ще се съсредоточим върху това да Ви покажем как да сготвите "Яхния с младо петле, отгледано по селски".

Петлетата в Sunnyfarm се отглеждат пасищно. Те живеят свободно и вършат доста работа през  живота си.

Като резултат от това тяхното месо съдържа повече съединителна тъкан и е почти невъзможно от гърдите или бутчетата да се извадят крехки пържоли. Затова пък при готвене на бавен огън, съединителната тъкан ще се разтопи, а месото ще стане крехко и дори по-вкусно. Накратко, този вид прясно месо е идеално за яхния.

Вкусната яхния с хрупкав хляб и свежи градински зелечуци е чудесен вариант за неделен обяд или за вечеря.

Опитайте нашия вариант за "Яхния с младо петле":

домашна кокошка

Ключови моменти тук са варенето на слаб огън, виното и мащерката.

2 стръка целина,
2 средни глави кромид лук,
2 моркова,
зехтин,
препълнена с.л. брашно,
400 г нарязани домати от консерва,
морска сол,
прясно млян черен пипер,
3 стръка прясна мащерка,
200 мл червено вино, и
500 г обезкостено месо от предварително сварена петле.

Първо сварете птицата на слаб огън, докато месото започне лесно да се отделя от костите. След това обезкостете и нарежете месото на кубчета от около 2 см.

Нарежете целината, лука, морковите и ги задушете в продължение на 10 минути в зехтина. Прибавете месото и брашното. Налейте  виното и добавете консервираните домати. Разбъркайте всички добре и подправете с морската сол, черен пипер и мащерката. Когата ястието заври сложете капака и гответе на слаб огън. Ако ястието Ви се стори твърде гъсто добавете от бульона, в който е вряло петлето. Запазете останалия бульон за следващо готвене, той е изключително полезен и богат на хранителни вещаства.

Сервирайте с дъхав топъл хляб и не оставяйте неотопен сос:)

Екипът на SUNNYFARM!

Last minute поръчка

Ако сте пропуснали да се заредите с истинска храна, направете го сега.

Само днес ( 21 август) вземете 10 % отстъпка от всички продукти като поръчате на www.sunnyfarm.bg.

Доставката ще се осъществи в сряда или петък (по Ваше желание) и ще е безплатна, без значение от размера на сумата.

 

 Забележка: отстъпката ще бъде калкулирана след оразмеряване на продуктите и ще я виждате на документа, който ще получите при доставката на продуктите.

 

Нова промоция в Sunnyfarm

Заради страстта към телешкото месо:)


"През 1965 американският астронавт Джон Йънг внесъл тайно на борда на космическия апарат "Джемини 3" сандвич с говеждо месо.


Когато корабът излетял, астронавтът извадил сандвича си и ужасил хората в контролния център на земята, които се притеснили, че трохите можели да повредят деликатната апаратура на борда на "Джемини 3" и да предизвикат катастрофа. До такъв финал за щастие не се стигнало.
Ако и Вие обичате да похапвате вкусно месо, не се колебайте, където и да сте, опитайте от нашето."

За почитателите на телешкото месо предлагаме "Телешка кайма" на промоционална цена 16,00 лв/кг вместо 18,00 лв/кг и "Кайма смес" на промо-цена 13,00 лв/кг вместо 15,00 лв/кг

Промоцията е валидна до 25 август, включително.

Кулинарни пътешествия.

В навечерието на най-отпускарския месец, ние от Sunnyfarm Ви желаем една ваканция,

в която да има много слънце

 

 вълнуващи кулинарни пътешествия

 

незабравими преживявания и още нещо :) 

Ние сме на разположение за Вашите поръчки на www.sunnyfarm.bg

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Много вкусни
- Silvi
Oct 26, 2016 8:34AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: