Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Ароматна яхния с домашно петле.

Захласнати в динамиката на новото време, в сложнотиите на съвременния начин на живот, забравяме едно удоволствие, което има двустранно предимство. Това удоволствие е приготвянето на домашна здравословна храна с чудесен аромат

Хубавите яхнии са истинска наслада за небцето - те са вкусни, засищащи, създават усещане за уют.

Има разнообразни рецепти за яхния, но ние от SUNNYFARM  ще се съсредоточим върху това да Ви покажем как да сготвите "Яхния с младо петле, отгледано по селски".

Петлетата в Sunnyfarm се отглеждат пасищно. Те живеят свободно и вършат доста работа през  живота си.

Като резултат от това тяхното месо съдържа повече съединителна тъкан и е почти невъзможно от гърдите или бутчетата да се извадят крехки пържоли. Затова пък при готвене на бавен огън, съединителната тъкан ще се разтопи, а месото ще стане крехко и дори по-вкусно. Накратко, този вид прясно месо е идеално за яхния.

Вкусната яхния с хрупкав хляб и свежи градински зелечуци е чудесен вариант за неделен обяд или за вечеря.

Опитайте нашия вариант за "Яхния с младо петле":

домашна кокошка

Ключови моменти тук са варенето на слаб огън, виното и мащерката.

2 стръка целина,
2 средни глави кромид лук,
2 моркова,
зехтин,
препълнена с.л. брашно,
400 г нарязани домати от консерва,
морска сол,
прясно млян черен пипер,
3 стръка прясна мащерка,
200 мл червено вино, и
500 г обезкостено месо от предварително сварена петле.

Първо сварете птицата на слаб огън, докато месото започне лесно да се отделя от костите. След това обезкостете и нарежете месото на кубчета от около 2 см.

Нарежете целината, лука, морковите и ги задушете в продължение на 10 минути в зехтина. Прибавете месото и брашното. Налейте  виното и добавете консервираните домати. Разбъркайте всички добре и подправете с морската сол, черен пипер и мащерката. Когата ястието заври сложете капака и гответе на слаб огън. Ако ястието Ви се стори твърде гъсто добавете от бульона, в който е вряло петлето. Запазете останалия бульон за следващо готвене, той е изключително полезен и богат на хранителни вещаства.

Сервирайте с дъхав топъл хляб и не оставяйте неотопен сос:)

Екипът на SUNNYFARM!