Буритос е традиционно мексиканско ястие. Фолклорните легенди разказват, че продавач на улична храна се досетил да завива месото в тънка питка(като в салфетка), за да запазва храната топла. Оттам идва формата на този вид ястие.
За нашето модифицирано предложение за буритос са Ви нужни:
300 г телешка кайма или 300 г телешко месо нарязано много на ситно, по ½ червена, жълта и зелена чушка, 1 морков, 1 глава лук, 2 яйца, 3 с.л. сметана, сол, черен пипер, зехтин за пържене, свеж магданоз, няколко листа маруля и няколко тънки арабски питки.
Запържете в зехтина телешкото месо, прибавете нарязаните на ситно зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер и пържете в продължение 10-15 минути. Разбъркайте яйцата със сметаната, прибавете към месото и задушете под похлупак около 5 минути. Поръсете с магданоз и добавете нарязаната на ленти маруля. „Опаковайте“ сместа в питките.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети