Откога не сте чували думата петле? От онези години, в които имахте Село, и там баба приготвяше от една птица - 10 манджи. След това думата Петле в рецептите и в месарските магазини отстъпи сцената на Бройлера. И последната се закотви там сякаш завинаги.
Ние обаче, като производители на фермерска храна, знаем, че зад всяка гозба стои една история. Затова представяме само рецепти, които напомнят Оня вкус, а продукти за тях можем да доставим, и със сигурност ще повторите.
Гювече от петле.
Съставки: 1 петле, 4-5 стръка праз, 2-3 печени чушки, 2-3 домата, олио, чубрица, червен пипер.
Приготвяне: Петлето се сварява, след което се обезкостява и се нарязва на дребно. Празът се нарязва на колелца и се задушава за около 15 минути на тих огън под капак в сгорещената мазнина с малко топла вода. Добавя се червения пипер, нарязаните на ситно печени чушки и нарязания домат. Задушава се още 10 минути. След това се добавя месото е се подправя с чубрица.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети