Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Дойде сезонът на телешкото и червеното вино.

До  01.10.2020 г вземете телешко месо от Sunnyfarm с 10 % отстъпка.
Ето и нашата рецепта за крехки телешки стекове: Нарязвате стекове напречно на мускулните влакна с дебелина 2.5 см. Нареждате ги в тавичка и ги поливате със соев сос – да се добре покрити. Поръсвате ги с малко водка или някакъв друг твърд алкохол (може и вино) и малко зехтин или олио. Добавяте черен пипер и мащерка или друга подправка по избор. Покривате тавичката с фолио и оставяте в хладилник за 12 до 24 часа. Добре e веднъж да се обърнат стековете.
Загрейте скара или тиган на средно висока температура. Скарата или тигана трябва да са намаслени. Печете по 5-7 минути от всяка страна. За да стане сочен и розов, температурата в средата на стека трябва да е около 65°С. Добре е след като извадите стековете да ги натриете леко с масло.


Стековете не трябва да се сплескват и да се печат при висока температура, тъй като вътре остават сурови и жилави.
Преди сервиране поръсете с прясно смлян черен пипер.