Пилешки бутчета със сладки картофи
4 пилешки бутчета,4 скилидки чесън ситно настъргани,3 супени лъжици пресен лимонов сок, 5 супени лъжици зехтин, 1 голями или 2 среди сладки картофа, 3 големи клончета розмарин, 1 портокал
Поставете пилешките бутчета в голяма купа и подправете го с чесъна, лимоновия сок и 2 супени лъжици зехтин и така да престои на стайна температура най-малко 30 минути. Извадете ги от маринатата, изцедете ги. През това време нережете сладъкия картоф на кубчета. Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган, за предпочитане. Сложете пилешките бутчета докато кожата им стане кафява ( трябва да се получи много тъмно), около 5 минути. В оделна купа изстискайте фреш от 2-3 портокала, и няколко скилидки чесън и разбъркайте. Подредете в тава картофите, поръсете ги със сол и пипер. Върху тях разположете маринованото пиле, накрая сложете няколко клонки розмарин и изипете марината. Печем на 180 градуса.30-40 мин.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети