1. Значителни количества бета-каротин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева.
2. Пасищното пилешки и говеждо месо, както и жълтъците на яйцата от свободни кокошки са наситени с високо ниво на хлорофил и са с по-ниско ниво на наситени мазнини
SUNNYFARM - с. Абланица
4. В резултат на предоставените естествените условия на живот птиците са здрави и не се налага да се третират с лекарства. Нямат нужда и от изкуствени стимуланти и синтетимни витамини защото си намират в природата всичко, което им е нужно за да са здрави – движение, чист въздух, трева, слънце.
5. Липса на стрес - животните на пасището се отглеждат на малки групи върху голяма площ – това понижава нивото на стрес за тях, което се отразява на качеството на месото.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети