Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Защо да изберем месо от пасищно отглеждани животни

1. Значителни количества бета-каротин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева. 

2. Пасищното пилешки и говеждо месо, както и жълтъците на яйцата от свободни кокошки са наситени с високо ниво на хлорофил и са с по-ниско ниво на наситени мазнини

SUNNYFARM - с. Абланица

3. Пасищните животни дишат чист въздух по цял ден и не страдат от увреждане на дихателните мембрани в резултат на отложените във въздуха на затворените помещениявъглерод, азот, амоняк и други химически разтвори. Отглеждането в затворени помещения води до избутване на витамин А и витамин Д от тялото им и ги отлага в токсични дози в черния им дроб.

4. В резултат на предоставените естествените условия на живот птиците са здрави и не се налага да се третират с лекарства. Нямат нужда и от изкуствени стимуланти и синтетимни витамини защото си намират в природата всичко, което им е нужно за да са здрави – движение, чист въздух, трева, слънце.

5. Липса на стрес - животните на пасището се отглеждат на малки групи върху голяма площ – това понижава нивото на стрес за тях, което се отразява на качеството на месото.