Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

За Вашето Новогодишно парти

Три изискани и вкусни рецепти за Вашето парти.

Привлекателен вид, бързо приготвяне и лесно сервиране – това е важно, за да остане време да се забавляваме, да разговаряме и да преживяваме празничните моменти.

Трите ястия може да се приготвят часове преди вашето парти.

  1. Бърз пилешки пастет – сервирайте със солени бисквити или гризини. Подходящи за предястие.

500 г сварено пилешко месо-смляно, 1 малка глава лук,нарязана на ситно, 2 твърдо сварени яйца- смачкани, 2 супени лъжици бренди, 1 чаена лъжица смлени бадеми, 1 супена лъжица майонеза, сол и прясно смлян черен пипер, маслини без костилки, сос „Табаско“

В дълбок съд смесваме всички продукти (без маслините) и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. Може да използваме пасатор. Оставяме да се изстуди в хладилника и сервирайте гарнирано с маслините.

  1. Телешки топки с къри

За около 16 броя - 500 г телешка кайма, 1 кафена чаша кокосово брашно, 2 яйца леко разбити, 1 супена лъжица доматено пюре, 2 чаени лъжички смлян кориандър, 2 чаени лъжички къри на прах, 4 скилидки чесън, счукани, 2 чаени лъжички ким смлян.

Смесваме каймата, кокоса, яйцата, доматеното пюре, кориандъра и кимиона в голям съд. Прибавяме чесъна и кърито и разбъркваме добре. Оформяме малки кебапчета, (по една хапка), нанизваме ги на шишчета и ги изпичаме на грил, като ги обръщаме често.

  1. Щрудел с телешко и спанак

350 г телешко месо, нарязано на кубчета, 185 г гъби, ситно нарязани, 1 червена чушка ситно нарязана, 1 голяма глава лук, 2 супени лъжици горчица, 200 г замразен спанак, изцеден след размразяване, 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз, 1 кафена чаша галета, 6 фини кори за баница, 1 супена лъжица сусам, разтопено краве масло, мащерка.

Задушаваме лука и телешкото месо в тиган. Сипваме гъбите и пържим около 2 минути. след това изсипваме сместа в дълбок съд, прибавяме горчицата, спанака, чушката, магданоза е трохите. Разбъркваме добре. Намазваме една от корите с разтопено краве масло, поръсваме с малко мащерка, слагаме отгоре другата кора, отново намазваме с масло. Повтаряме същото с останалите кори. Изсипваме месната смес от късата страна на корите и навиваме на руло. Намазваме рулото с масло, поръсваме със сусам и печем до златисто кафяво. Сервираме щрудела нарязан на парчета. Това количество е за около 8-10 парчета.