Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

За едно по-вкусно начало на Новата година.

Новогодишната вечеря трябва да е по-различна и запомняща се. Сега е моментът да блеснете с разкошна вечеря.

Опитайте нещо различно, например Токачка

 

Месото на токачката е с превъзходен вкус, наподобяващ месото на фазана и яребицита, но е по-деликатесно и с много оригинален вкус.  Токачката е лесна за приготвяне и не изисква дълга предварителна подготовка.

Токачките са с тегло около 0.900 – 1.100 кг

Токачката се посолява се с морска сол , стопяват се 100 г краве масло в сгорещена тенджера. Слага се птицата и се зачервява от всички страни на силен огън. Котлонът се намалява, прибавя се нарязан на ситно лук и птицата се готви на тих огън под капак, като се обръща внимателно на всеки 10 мин. за да се задуши равномерно.

Щом месото започне да се отделя от костите, се прибавя червеният пипер, разбърква се и се добавя сметаната. Оставя се още 5 мин на тих огън, като се обръща внимателно.

В друг съд сотират гъби за 5-6 мин. Разбъркват се, подправят се със сол и черен пипер на вкус.

Гъбите си прибавят към птицата, внимателно се объркват, оставят се заедно на тих огън още 5 мин. и се сервират.

Не забравяйте, че след Нова година следва Васильовден.

Традицията повелява на трапезата да се сложи Петел.

Не пропускайте "за късмет" да си поръчате Младо петле от Sunnyfarm.

Ще доставяме в София на 30 декември 2019 г понеделник.