Какви са предимствата на традционния свободен подход при отглеждането на животните?
1. Значителни количества бета-каротин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева.
2. Пасищното пилешко и говеждо месо, както и жълтъците на яйцата от свободни кокошки са наситени с високо ниво на хлорофил и са с по-ниско ниво на наситени мазнини.
3. Пасищните животни дишат чист въздух по цял ден и НЕ поглъщат амонячни изпарения в токсични дози, както е при интензивно отглежданите животни.
4. Когато липсват естествените условия на живот - чист въздух, светлина, зелен материал и физическа дейност, животните се разболяват-болните птици се лекуват с антибиотици. Когато подходът е друг, както е при пасищното и свободно отглеждане на животни и птици, не се налага да се дават лекарства. В природата те намират всичко, което е необходимо за да са здрави.
5. Животните на пасището се отглеждат на малки групи върху голяма площ – това понижава нивото на стрес за тях.
Това са 5 основателни причини да избираме месо от животни отглеждани свободно на пасища.
1. Значителни количества бета-каротин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева.
2. Пасищното пилешко и говеждо месо, както и жълтъците на яйцата от свободни кокошки са наситени с високо ниво на хлорофил и са с по-ниско ниво на наситени мазнини.
3. Пасищните животни дишат чист въздух по цял ден и НЕ поглъщат амонячни изпарения в токсични дози, както е при интензивно отглежданите животни.
4. Когато липсват естествените условия на живот - чист въздух, светлина, зелен материал и физическа дейност, животните се разболяват-болните птици се лекуват с антибиотици. Когато подходът е друг, както е при пасищното и свободно отглеждане на животни и птици, не се налага да се дават лекарства. В природата те намират всичко, което е необходимо за да са здрави.
5. Животните на пасището се отглеждат на малки групи върху голяма площ – това понижава нивото на стрес за тях.
Това са 5 основателни причини да избираме месо от животни отглеждани свободно на пасища.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети