Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Обосноваха лечебното действие на супата.

Доскоро нямаше научни доказателства за ефикасността на пилешката супа, но през 2000 г. учени от университета в Небраска обосноваха противовъзпалителното действие на коктейла от витамини и хранителни вещества в нея.

Те имат свойството да забавят растежа на неутрофилите (вид бели кръвни клетки) и успоредно с това да стимулират изхвърлянето на слуз. А колкото по-малко са неутрофилите, толкова по-малко са симптомите на простудата.

Д-р Займънт, специалист по белодробни заболявания, отбелязва, че пилешката супа съдържа и вещества, които намират широко приложение в лекарствените средства срещу настинките. Например една аминокиселина, която месото от птици отделя по време на варене. В химическо отношение лекарят сравнява пилешката супа с медикамента ацетилцистейн, който се предписва при бронхит и други заболявания на дихателните пътища.

Изводът: макар да липсват абсолютни доказателства, че пилешката супа предотвратява простудите, налице са много факти, които доказват, че е в състояние да облекчи симптомите. Останалите и възможности продължават да са обект на изследване.

Ако искате да се почувствате здрави, сварете голяма тенджера пилешка супа и се насладете.

Sunnyfarm