Вижте какво споделя обявеният за фермер N 1 Джоел Салатин:
"...........Разликата между яйца от кокошки, отглеждани подово и такива, които са живяли на свобода е невероятна. При индустриалния модел имаме едно хале, което е дълго колкото футболно игрище и в което има три нива от кафези. Постоянната дажба от хормони, медикаменти, преработени пилешки пера и дреболийки, както и зърно се представя за "балансирана естествена диета".
Свободните носачки са подвижни, много по-умни и по-издръжливи и по-агресивни по отношение на менюто си. Те обожават покълнало зърно, плявата от сеното, както и всичко друго, което идва от пасището. Поради голямата им мобилност успяват да си намерят червеи, ларви и други насекоми. Резултатът е по-вкусни и по-здрави яйца - био яйца, които са част от предпочитаната органична храна. Да избереш пасищни пилета е част от културата на здравословното хранене.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети