Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Пилетата.

Пилетата в нашата ферма отглеждаме така

 

 

Носи ли ни здраве една храна не е въпрос само на липса на токсичност. Добре е да се отчита и нейната питателност. По-питателна ли е храната получена при пасищното отглеждане на животни?

При пасищното отглеждане на животни - за месо, яйца, мляко , животните са част от хранителна верига, където тревата е ключов вид. 

Един от принципите на съвременното тревно фермерство е да разчита максимално на слънцето и неговата жива енергия, улавяна ежедневно чрез процесите на фотосинтеза, превръщането и в хранителен продукт, който след това може да бъде преобразуван в ценна човешка енергия. Според един от пионерите в тревното фермерствоАлън Нейшън, катопозволиш на животното да събира свободна слънчева енергия от тревата, а после консумираш месо от това животноулавяш слънчевата енергия. Животните ядат тревата, която преди това се е хранила със слънце.

Ако животното има нужда от повече магнезии, калий или цинк, ако се нуждае от антибиотични компоненти, то чрез вродения си инстикт открива тези треви, чрез които ще си ги набави. Това е и смисълът на ежедневното преместване на животните на нова трева. Като добавка свежият въздух и чистата храна поддържат животните здрави. Достъпът до прясна трева променя хранителния профил на пилешкото, говеждото месо и яйцата. Големи количества бета–керотин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева. Месото е питателно, вкусно и често.

Ние в SUNNYFARM следваме принципите на тревното фермерство. Местим бездънните пилешки палатки всеки ден на нова трева за да даваме възможност на птиците да се хранят разнообразно.