Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Пилешка супа за душата.

Студено е!

Какъв по-подходящ момент за топла пилешка супа. Още по-наситена и плътна на вкус супа става от младо петле.

Ето няколко златни правила за вкусна супа:

  •  На първо място е качеството на месото. Чисто птиче месо  може да поръчате от Sunnyfarm, а днес и утре (05 и 06 декември)  "Младото петле" е на промо-цена. (виж http://www.sunnyfarm.bg/produkti)
  •  Запържете месото преди добавяне на течността, така подсилвате вкуса и цвета на супата.
  •  Гответе на тих огън и отстранявайте пяната и мазнината, която се отделя при готвенето.
  •  За силен вкус добавяйте подправките на ранен етап на готвенето. За по-нежен вкус пускайте цели стръкчета, а за по-интензивен аромат, накълцани. Деликатните подправки като магданоз и босилек губят от аромата си при топлинна обработка, така че поръсвайте с тях при сервиране.
  • Ако използвате сухи подправки, първо ги запечете на тиган за да засилите аромата им. Слагайте ги накрая в супата.
  • Финални щрихи – класически начин за сгъстяване на супите е Бьор мание (букв. „обработено масло“). Смесват се равни количества масло и брашно на гъста каша. Тя се добавя на малки бучки към врящата супа с разбъркване до пълното абсорбиране. Супата се оставя да ври 3 минути. За улеснение имайте предвид, че 30 г масло и пшеничено брашно са достатъчни да сгъстят 600 мл течност.