Подготовката и отнема 15 минути, а приготвянето 15 минути. Така ще имате повече свободно време за развлечения. Семплата основа от пилешки бульон се освежава и придобива плътност от чушките и магданоза, а изпичането на всички продукти на грил придава по-различния вкус.
Необходими продукти:
1 буркан пилешки бульон
500-600 г пилешко месо (крила, бяло месо)
1 глава кромид лук
3-4 чушки
1 глава чесън
1 домат
2-3 люти чушки, магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Поставяме тенджера с вода и сол да се загрява, а на грил-тиган или скара запичаме месото. Когато е почти готово, го пускаме в тенджерата да се вари.
Запичаме на грила лука, чушките, домата и лютите чушки. Печените чушки обелваме и накъсваме на лентички, а лука и домата накълцваме на дребно. Част от чушките (и лютите) накълцваме с чесъна и магданоза в отделна купичка.
Поставяме в супата печените чушки, лук и домат и варим още около 15 минути.
Поръсваме обилно с магданоз накрая и сервираме супата. По желание си добавяме от чушките с чесън.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети