Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Пиле агродолче

За 4 Порции:

4 бр. пилешки гърди, без кожата, обезкостени

1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин, 1 / 2 чаша балсамов оцет

2 скилидки чесън, обелена и смачкана

4 клончета прясна мащерка

4 с.л. средно силен мед,

2 с.л. краве масло

Осолете равномерно пилешкото месо. Добавете зехтина в горещ тиган и загрейте за 30 секунди. Добавете пилето и гответе, без да размествате за 5 до 6 минути. Обърнете пилешките гърди и гответе от другата страна за 3 минути. Намалете температурата до средна и добавете в тигана оцета, чесъна, мащерката и меда. Разклатете, за да се смесят. С помощта на щипки обърнете всяко парче от пилешкото, за да се покрие със соса. Поставете тигана във фурната и гответе пилешкото месо за около 15 мин. или докато Докато месото се готви, поливайте го леко със соса.

Извадете тигана от фурната и прехвърлете пилешките гърди върху плато, за да отпочине. Върнете тигана на котлона, на средна температура, и оставете соковете в тигана да къкрят за около 3 минути или докато леко се сгъстят. Добавете маслото и разбърквайте, докато се разтопи и се смеси с другите съставки. Поръсете пилето със соса и сервирайте със задушени зеленчуци.