С настъпването на есента приключи пасищното отглеждане на пилета.
В петък /06 декември/ ще е последната ни доставка на охладени пилешки продукти.
Но, за да си хапваме и през студените дни здрави пилета, през активния летен сезон в SUNNYFARM отгледахме пасищни пилета и през месец ноември замразихме чрез „шоково“ замразяване продуктите от тях. Ако се тревожите, че при замразяването храната губи част от полезните си свойства, може да Ви успокоим: правилно замразените храни максимално запазват хранителния си профил, а така също вкуса и вида си.
Допълнителна информация: Шоковото замразяване се извършва в хладилни тунели, изградени от пенополиуретанови панели и е подходящо за месо. Оказва се, че замразяването е един от най-щадящите методи за осигуряване на трайност на всички продукти. А колкото по-бързо е то, толкова по-слабо се уврежда храната.
За да запазим максимално вида и вкуса на храната е добре да се използва бавно размразяване, чрез прехвърляне на продукта от фризера в хладилника. Като правило е добре да се избягва размразяване на стайна температура или в гореща вода, което може да влоши качеството на храната.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети