Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Предколедна пуйка.

Пуешкото месо е особено богато на протеини, цинк, желязо и селен. Особено ако пуйките са отглеждани в естествени условия - на слънце, свободно движение и с включена зелена трева в ежедневното им меню.

Това го прави предпочитано от спортуващите и желаещите да се поддържат в добра форма. 

Ето една изпробвана рецепта.

В едно бурканче сложете малко сол, черен пипер, малко лют червен пипер и сладко от портокали ( предлага се в магазините). Затворете и раздрусайте добре. С получената смес обтрийте един пуешки бут – горен или долен.

Задушете една глава лук, една чаша счукани орехи и ½ чаша счукани лешници в малко мазнина. Подправете със сол, черен пипер и стрита сушена чушка.

Поставете пуешкия бут в тавичка, отстрани сложете задушените ядки и налейте малко пилешки бульон (колкото да покрие ореховата смес). Завийте с фолио и печете на слаба фурна около 2 часа. Махнете фолиото и запечете още 15 минути.