На 26 октомври отбелязваме ДИМИТРОВДЕН.
Традицията повелява на трапезата да се слага пилешка яхния-от петел, ако именникът е мъж и от кокошка, ако е жена.
По този повод ние Ви предлагаме "Младо пасищно петле" на промоционална цена от 10,50 лв/кг вместо 12,00 лв/кг.
Промоцията е валидна за поръчки направени от 18.10.2017 до 23.10.2017
А рецептата е Кавърма с птиче месо.
Продукти:
600 гр птиче месо
2 глави стар лук
5-6 скилидки чесън
3 моркова
4 печени и обелени червени чушки
4 кисели краставички
1 винена чаша червено вино
250 гр гъби(пресни)
Сол, черен пипер, дафинов лист, олио
Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в мазнината.Лукът се задушава в отделен съд, след като омекне към него се прибавят морковите, чушките, киселите краставички и гъбите, всички нарязани на еднакви късчета. Щом омекнат зеленчуците добавяме месото, овкусяваме с подправките и поливаме с виното. Ястието се пресипва в гювечета и се пече под капачета във вфурната-200 С – 1 час. Сервира се с много магданоз.
По-стар обичай на имен ден се ходи неканен, така, че именници, подгответе се да почерпите.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети