Фюжън кухнята съчетава кулинарните традиции на две или повече националности. Резултатът е иновативни и интересни ястия ( понякога и доста "сбъркани" :)
Бъдете фюжън готвачи в собствената си кухня със следващата рецепта.
СВИНСКО СЪС СЛАДКИ КАРТОФИ
Това изключително задушено е вкусен пример на фюжън стила в готвенето, като съчетава съставки и вкусове от различни кухни. Азиатските подправки, сладките картофи и плодовите аромати си подхождат с крехкото свинско месо. Ако накрая леко го запечете ще получите чудесни карамелизирани сладки картофи.
Продукти:
4 свински пържоли (по 140 г всяка)
1 глава червен лук, едро накълцан
2 стръка целина, накълцана
400 г сладки картофи с оранжево месо, обелени и нарязани на пръчици
150 мл сок от червени боровинки
150 мл пилешки бульон
1 парче джинджифил
1с.л. портокалов мармалад
1 ч.л китайска смес от 5 подправки(звезден анасон, карамфил, канела, сечуански пипер, и семена резене)
Сол и черен пипер на вкус
4 домата, разделени на четири по дължина
Приготвяне:
- Загрейте масло в тиган. Прибавете свинските пържоли и ги запържете за 3-4 минути от всяка страна. Преместете ги в чиния и ги оставете настрана.
- Сложете лука и целината в тигана и ги запържете на умерен огън за 2-3 минути. Сипете сладките картофи, похлупете съда и задушете зеленчуците за 3-4 минути или докато омекнат.
- Сипете сока от червените боровинки, бульона, джинджифила, мармалада, 5-те подправки, сол и черен пипер. Изчакайте да заврат, намалете котлона и върнете свинското в тигана. Похлупете и гответе 15 минути.
- Добавете доматите, похлупете съда и варете на тих огън още 5 минути или докато доматите леко се сготвят, но все още запазват формата си.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети