Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Станете фюжън готвеч в собствената си кухня.

Фюжън кухнята съчетава кулинарните традиции на две или повече националности. Резултатът е иновативни и интересни ястия ( понякога и доста "сбъркани" :)

Бъдете фюжън готвачи в собствената си кухня със следващата рецепта.

СВИНСКО СЪС СЛАДКИ КАРТОФИ

Това изключително  задушено е вкусен пример на фюжън стила в готвенето, като съчетава съставки и вкусове от различни кухни. Азиатските подправки, сладките картофи и плодовите аромати си подхождат с крехкото свинско месо. Ако накрая леко го запечете ще получите чудесни карамелизирани сладки картофи.

Продукти:

4 свински пържоли (по 140 г всяка)

1 глава червен лук, едро накълцан

2 стръка целина, накълцана

400 г сладки картофи с оранжево месо, обелени и нарязани на пръчици

150 мл сок от червени боровинки

150 мл пилешки бульон

1 парче джинджифил

1с.л. портокалов мармалад

1 ч.л китайска смес от 5 подправки(звезден анасон, карамфил, канела, сечуански пипер, и семена резене)

Сол и черен пипер на вкус

4 домата, разделени на четири по дължина

Приготвяне:

  • Загрейте масло в тиган. Прибавете свинските пържоли и ги запържете за 3-4 минути от всяка страна. Преместете ги в чиния и ги оставете настрана.
  • Сложете лука и целината в тигана и ги запържете на умерен огън за 2-3 минути. Сипете сладките картофи, похлупете съда и задушете зеленчуците за 3-4 минути или докато омекнат.
  • Сипете сока от червените боровинки, бульона, джинджифила, мармалада, 5-те подправки, сол и черен пипер. Изчакайте да заврат, намалете котлона и върнете свинското в тигана. Похлупете и гответе 15 минути.
  • Добавете доматите, похлупете съда и варете на тих огън още 5 минути или докато доматите леко се сготвят, но все още запазват формата си.