Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Супа от младо петле

Супа от младо петле

 

Продукти за 6 порции: половин петле, два средно големи картофа, един морков, малка глава лук, едно „гнездо” фиде, сол и черен пипер, половин връзка магданоз или друга зелена подправка по Ваш вкус

Сложете месото да заври с около 2 литра вода и сол на вкус. Нарежете зеленчуците на малки кубчета. След като петлето се свари (около час и половина, тъй като месото на петлетата е доста по-мускулесто от това на бройлерите), го извадете от бульона. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като  поврят  5 -10 минути, добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 10 минути и натрошеното фиде. Варете до пълно сваряване на фидето и картофите. Обезкостете свареното пилешко месо, накъсайте го на дребни парченца и ги добавете към супата. Накрая, след като свалите супта от котлона, поръсете със ситно нарязаните зелени подправки. Сервирайте с лимон.