Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Суров суджук с макарони и вино

<

Необходими продукти за 4 порции: 500 г суров суджук, 2 с.л. зехтин, 2 дафинови листа, 2 скалидки чесън, 1 глава накълцан лук, 1ч.л. сушен розмарин, 1ч.л. риган, 1 патладжан нарязан на кубчета, 340 дребни гъби печурки, 4 с.л доматено пюре, 300 мл червено вино, 600 мл пилешки бульон, 225 г макарони, 225 г червено зеле, ситно нарязано, 85 г прясна галета, 1 с.л прясно настърган пармезан, Сол и черен пипер на вкус,

Приготвяне: Сложете суровия суджук в голям тиган и го запържете от двете страни, докато се зачерви леко. Махнете го от съда и го оставете настрана в чиния. Изхвърлете излишната мазнина от тигана. Прибавете зехтина, дафиновите листа и загрейте, докато зехтинът се затопли. Сложете чесъна, лука, розмарина и ригана и разбърквайте непрекъснато 5 минути или докато лукът омекне.Добавете с разбъркване патладжана и гъбите. Сложете доматеното пюре, виното и пилешкия бульон. Изчакайте сместа да заври и отстранете съда от котлона. Нарежете суджука и го сипете в ястието. Похлупете и печете във фурна 20 минути. Добавете макароните, разбъркайте и похлупете съда. Върнете го във фурната за около 10 минути. На този етап макароните няма да са напълно готови. Извадете ястието от печката. Намалете температурата на фурната на 180 градуса. Постепенно прибавете всичкото червено зеле, като изчаквате първоначалното количество да се свие. Смесете галетата, магданоза и пармезана и ги поръсете равномерно върху ястието. Запечете във фурна без капак докато се образува златиста коричка. Сервирайте веднага.