Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Тайната на годежното пиле.

ПИЛЕ

ЛИМОНИ

ГОДЕЖЕН ПРЪСТЕН

 

Може би се чудите каква е връзката между тях.

Обединява ги рецептата „Годежното пиле“, след консумацията на която, казват че следват предложения за брак.

Рецептата е разработена от Ким Бонел, редактор в модно списание, който след пътуване до Италия дава рецептата на своята колежка, за да я сготви за любимия мъж и скоро след това, двойката е сгодена. Рецептата обиколила офиса и три други жени също получили предложения за брак скоро, след като сготвили ястието за своите гаджета.

Списанието публикува рецептата през 2003 г. Не след дълго в редакцията започват да получава писма от жени, които твърдят, че техните гаджета са им предложили брак малко след като са похапнали от ястието. Списанието твърди, че 70 двойки са сключили брак, след като жените са сервирали на своите приятели от вълшебното пиле.

Каквато и да е истината за мистериозната обвързваща рецепта, едно може да се каже със сигурност – комбинацията между печено пиле (още повече „пасищно“ отглеждано) и свежия аромат на слънчевите лимони винаги дава чуден резултат.

Ние от Sunnyfarm публикуваме магическата рецепта, а Вие ако получите предложение за брак или просто признание „Обичам Те!“, от някой който си облизва пръстите пред остатъците от пилешкото, пишете ни. Споделената радост е двойна радост.

Engagement chicken-годежно пиле.

Необходимите продукти:

1 пиле, 3 цели лимона, вкл. 1 нарязан на резени за декорация, 1 с.л. едра морска сол, ½ ч.ч лимонов сок, ½ ч.л. прясно смлян черен пипер, розмарин, мащерка, 1 връзка магданоз.

Магията:

Предварително загрейте фурната. Намажете с краве масло една тавичка. Поставете цялото пиле в тавата с гърдите на долу. Облейте го с лимоновия сок. Натъркайте го със солта и подправките.. Набодете двата цели лимона с вилица и ги напъхайте в кухината на пилето.

Поставете пилето в загрятата фурна и печете първо 15 минути без да го покривате. Извадете го и го обърнете на другата страна. Покрийте го с фолио и печете около 1 час. Махнете фолиото и запечете за още 10 минути.

Извадете пилето и го оставете да почине 10 минути. След това го разрежете на порции.

Тайната е в неустоимо вкусния сос, който е останал в тавичката след печенето. Налейте го в купичка, добавете му магданоз, мащерка и розмарин. Сервирайте пилешка порция, декорирана с нарязания на филийки лимон и обилно облята със соса.