Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Телешко по бургундски

700 г телешки шол или плешка, 250 г гъби печурки, 2 бр. дафинов лист, 2 морковa, 2 глави лук, 1 - 2 скилидки чесън, 3 стръка селъри, 1 кутийка концентрирано доматено пюре, 100 г бекон, 400 мл червено вино, 40 г масло, 500 мл телешки бульон, сол и черен пипер, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. брашно 

Сварете телешки бульон от кокали или използвайте от готовия бульон на Sunnyfarm 
Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърите на едро.
 Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.


Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
 Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути. 
Добавете бульона, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на два часа (или в тенджера под налягане за 45 мин.).


Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
 Сервирайте ястието, гарнирано с картофено пюре.