Обикновените, но апетитни съставки на тази супа я превръщат в неустоимо изкушение в студените и влажни дни. Предложете я с хрупкав хляб.
Съставки за 8 порции:
1 петле(или 1/2 пиле), 2 глави кромид лук, ситно накълцани, 500 г картофи, обелени и нарязани на кубчета, 750 мл пилешки бульон, 300 мл прясно мляко, сол, черен пипер, магданоз, мащерка, зехтин.
Приготвяне: Сварете предварително петлето и го обезкостете. Заглейте зехтина и задушете лука на тих огън. Добавете месото и запържете до златисто. Сипете картофите и ги гответе 2 минути като непрекъснато разбърквате. Налейте бульона и добавете черен пипер, сол на вкус и мащерка. Изчакайте да заври, покрийте съда, намалете котлона и оставете на тих огън 30 минути. Отместетет от огъня и добавете с бъркане млякото. Гарнирайте с накълцан магданоз. Поднесете гореща.
Пиниз: Чесънът е особено подходящ за картофени супи - добавете 2-3 накълцани скалидки заедна с картофите.
Ако сте на диета r искате да избегнете картофите, заменете ги с нахут, бял боб или боб от консерва.
За да направите крем супа, отстранете пилешкото месо с решетъчна лъжица, разбийте с пасатор и върнете месото.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети