Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Три топ продукта за зимата

ТРИ ТОП ПРОДУКТА за студените зимни месеци:

СЛАНИНКАТА - този традиционен български продукт не е за пренебрегване. Ползите от него са няколко: 
Първо съдържа арахидонова киселина, която е важна за клетъчната и хормонална активност. 
Сланината съдържа витамини А, Е и D и повишава имунитета.
Приета сутрин на гладно (в малки количества) ни държи сити дълго време.
Съдържа лесно усвоим селен, който има силни анти-оксидантни свойства. Пречиства черния дроб.

ТОПЛА ПИЛЕШКА СУПА - Доскоро нямаше научни доказателства за ефикасността на тази храна, но през 2000 г. учени от университета в Небраска обосноваха противо-възпалителното действие на коктейла от витамини и хранителни вещества в нея.
Те имат свойството да забавят растежа на неутрофилите (вид бели кръвни клетки) и успоредно с това да стимулират изхвърлянето на слуз. А колкото по-малко са неутрофилите, толкова по-малко са симптомите на простудата.
Д-р Займънт, специалист по белодробни заболявания, отбелязва, че пилешката супа съдържа и вещества, които намират широко приложение в лекарствените средства срещу настинките. Например една аминокиселина, която месото от птици отделя по време на варене. В химическо отношение лекарят сравнява пилешката супа с медикамента ацетилцестеин, който се предписва при бронхит и други заболявания на дихателните пътища.


ЧЕРВЕНОТО ВИНО - за топлата връзка между виното и храната вече сме си говорили. Но никога не е излишно да си припомним някои основни правила, за да увеличим удоволствието от консумацията на вино. Счита се, че е лекарство за всеки мислещ човек, тъй като освен алкохол то предлага още много неща. Ципите на гроздето съдържат полифеноли, които действат като антиоксиданти. Така то – Червеното вино- може да увеличи съпротивителните сили на организма и да отблъсне някои заболявания, може да подобри умствените способности при възрастните и т.н.