Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Фермерско петле на промоция

Откога не сте чували думата петле? От онези години, в които имахте Село, и там баба приготвяше от една птица - няколко ароматни гозбички. След това думата ПЕТЛЕ в рецептите и в магазините отстъпи сцената на Бройлера. И последната се закотви там сякаш завинаги.
Ние обаче, като производители на фермерска храна, знаем, че зад всяка гозба стои една история. Затова представяме  рецепти, които напомнят Оня вкус, а продукти за тях можем да доставим, и със сигурност ще повторите. Днес вземете петле с 10 % отстъпка и пригответе едно вкусно ястие.
Гювече от петле .
Съставки: 1 петле, 4-5 стръка праз, 2-3 печени чушки, 2-3 домата, олио, чубрица, червен пипер.
Приготвяне: Петлето се сварява, след което се обезкостява и се нарязва на дребно. Празът се нарязва на колелца и се задушава за около 15 минути на тих огън под капак в сгорещената мазнина с малко топла вода. Добавя се червения пипер, нарязаните на ситно печени чушки и нарязания домат. Задушава се още 10 минути. След това се добавя месото е се подправя с чубрица.
Изсипва се в глинени гювечета  и се пече около 20 минути на 200 С.
В пследните 5 минути се настъргва кашкавал и се допича.