Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

ХЮГА

Напоследък се заговори за ХЮГА. Значението на тази дума не може да се опише с едно изречение. ХЮГА може да се нарече умението да създаваш задушевна и приятелска атмосфера, да създаваш комфорт за душата, да изпитваш усещане за домашен уют, да бъдете самите себе си. ХЮГА предполага оценяване на настоящия миг. ХЮГА е начин на мислене и живот. ХЮГА може да бъде вкусната храна, която ни изпълва с носталгия и усещане за комфорт. Домашно приготвената яхния, в която сте вложили ценно време и чувство е хюга-храна.

Ето и една ХЮГА-рецепта:

700 г телешки шол или плешка, 250 г гъби печурки, 2 бр. дафинов лист, 2 морковa, 2 глави лук, 1 - 2 скилидки чесън, 3 стръка селъри, 1 кутийка концентрирано доматено пюре, 100 г бекон, 400 мл червено вино, 40 г масло, 500 мл телешки бульон Sunnyfarm, сол и черен пипер, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. брашно 

Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърите на едро. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.

Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути. Добавете бульона, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на два часа (или в тенджера под налягане за 45 мин.).Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

След като похапнете, горещо Ви препоръчваме да се отдадете на следобедна дрямка или да почетете „Малък наръчник по ХЮГА“.

Ето така се практикува ХЮГА.