Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Яйца от пъдпъдък

-          Защото имат високо съдържанието на витамини А, В1 и В2 в продукта. Богати са на цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо.

-          За децата - комплексът от витамини, протеини и минерали помага за активизирането на мозъчната дейност и подобрява паметта и концентрацията.

-          За жените - фолиевата киселина в пъдпъдъчите яйца помагат за поддържането на хормоналния баланс. По време на бременност се препоръчва изяждането на 2 - 3 яйца всеки ден.

-          За мъжете също са полезни, дори се смята, че са по-ефективни от виаграта.

-          За възрастните и болните - пъдпъдъчите яйца се съдържа по-малко холестерол, в сравнение с кокошите.

-          Препоръчителна дневна доза - за деца в предучилищна възраст са достатъчни 1 - 2 яйца, а за учениците - 2 - 3 дневно.

-          Пъдпъдъците са устойчиви на инфекциозни заболявания, защото имат висока телесна температура (42°С). Затова те се отглеждат, без да се прибягва до ваксиниране. Така не се наблюдава натрупване в организма им и в яйцата на лекарствени вещества.

-          Яйца от пъдпъдъци са били включени в храната на децата, изложени на радиация по време на Чернобилската авария. Яйцата съдействат за изхвърлянето от организма на тежки метали и отрови.