Продукти: 1 кг телешка кайма, 1 суха червена чушка натрошена, 1-2 домата-нарязани , сол, черен пипер, кимион, чесън, пармезан, 2 бр. яйца, 10 бр палачинки
Приготвяне: Запържете чесън в мазнина, без да допускате да почернее. Извадете го. Задушете в същата мазнина телешката кайма, добавете подправките и доматите, добавете малко вода и оставете да къкри поне 5-6 минути. Поръсете с част от пармезана и отместете от котлона. Завийте всяка палачинка с пълнежа и подредете в правоъгълна тавичка. Пригответе смес от 2 яйца и пармезан. Поръсете палачинките отгоре и печете за около 10-15 минути. Сервирайте със сезонна салата.
Друг вариант: направете от всяка палачинка кесийка пълна със сместа от каймата, завържете в горната част с готварски конец. Вплетете стрък мащерка във всеки конец, така ще получите интересен аромат при печенето. Подредете кесийките в тава, полайте всяка една с разтопено краве масло и запечете.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети