Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

1 пиле - 4 ястия

След като купите едно хубаво голямо пиле, отделете гърдите.

Останалата част от пилето сложете във вряща вода заедно с 3-4 моркова, нарязани на филийки, 1 голяма чушка , сол, черен пипер и стъблата на магданоз. Не пропускайте дробчето и воденичката.След като поври супата около 1 час, извадете пилето. Отделете пилешките бутчета и ги оставете на страна. Отделете си 2 ч чаши от бульона. Размачкайте или пасирайте зеленчуците, това ще сгъсти бульона. Отделете останалото месо от костите и върнете малките парченца месо в супата. Поръсете с орехи и магданоз.

 

Пилешките гърди запечете в сгорещено олио. Отделно задушете лук в масло, добавете зрънца черен пипер, мед и лимонов сок. Оставете сместта да заври. Прибавете внимателно нарязан на тънки ивици лимон и прибавете 100 мл шампанско,1 ч.ч пилешки бульон, краве масло и брашно за сгъстяване на соса. Върнете пилешките гърди в соса и  оставете да заври за кратко.

Пилешките бутчета са вече сварени за приготвяне на класическо пиле с ориз. За целта задушете малко лук и моркови, добавете ориза, докато се "изцъкли". Прибавете другата чаша от пилешкия бульон. Изсипете ориза в малка тавичка, сложете отгоре пилешките бутчета и долейте с топла вода, според инструкцията на ориза. Печете на фурна  на180 С до пълна готовност на ориза.

Четвъртата манджа е под въпрос. Зависи дали на следващия ден ще ви е останало нещо от другите две ястия. Ако  е останало от месцето  може да си направите бърз Сандвич с пилешко месо , като нарежете остатъците на ситно, объркайте ги гуакамоле от  ½ авокадо и завийте в малка питка тип „такос“.

Е, ако сте повече хора, едно пиле със сигурност няма да Ви стигне, но винаги може да си купите две :) и да приготвите 4-степенно меню като в скъп ресторант.