Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Engagement chicken

Тайната на тази рецепта е в неустоимо вкусния сос, който е останал в тавичката след печенето. Налейте го в купичка, добавете му магданоз, мащерка и розмарин. Сервирайте пилешка порция, декорирана с нарязания на филийки лимон и обилно облята със соса.

Рецептата е разработена от Ким Бонел, редактор в модно списание, който след пътуване до Италия дава рецептата на своята колежка, за да я сготви за любимия мъж и скоро след това, двойката е сгодена. Легендата се носи, че над 70 девойки са получили предложение за брак след като сготвили ястието за своите любими.

Ние от Sunnyfarm публикуваме отново магическата рецепта, а Вие ако получите предложение за брак или просто признание „Обичам Те!“, от някой който си облизва пръстите пред остатъците от пилешкото, пишете ни.

Необходимите продукти:

1 пиле, 3 цели лимона, вкл. 1 нарязан на резени за декорация, 1 с.л. едра морска сол, ½ ч.ч лимонов сок, ½ ч.л. прясно смлян черен пипер, розмарин, мащерка, 1 връзка магданоз.

Магията : Предварително загрейте фурната. Намажете с краве масло една тавичка. Поставете цялото пиле в тавата с гърдите на долу. Облейте го с лимоновия сок. Натъркайте го със солта и подправките.. Набодете двата цели лимона с вилица и ги напъхайте в кухината на пилето.

Поставете пилето в загрятата фурна и печете първо 15 минути без да го покривате. Извадете го и го обърнете на другата страна. Покрийте го с фолио и печете около 1 час. Махнете фолиото и запечете за още 10 минути.

 

Извадете пилето и го оставете да почине 10 минути. След това го разрежете на порции. Не збравяйте соса.