Количка

Вашата количка е празна

Продължи да пазаруваш

Тайните на здравословното пилешко месо.

Високото качество на пилешкото месо на Sunnyfarm се дължи на няколко основни принципа, които ние, фермерите от Sunnyfarm, следваме стриктно. Вложихме нашето желание да се храним здравословно в бизнеса си.

Пилетата се отглеждат бавно – от 65 до 80 дни – докато достигнат нужното тегло. Без стимуланти на растежа и хормони.

Прекарват дните си на зелено пасище, ядат насекоми и разнообразни треви, които преди това се се хранили със слънце. Така месото става богато на минерали, бета каротин, фолиева киселина и протеин. Жълтата мазнина по пилешкото месо показва високо съдържание на хлорофил в диетата на птиците и по-ниско ниво на наситени мазнини. Зеления материал, богат на естествени хранителни вещества, е важен за здравето на пилето. При пасищното отглеждане тревата представлява поне 20% - 30 % от ежедневния порцион, останалото е смеска от зърна(царевица, жито, слънчоглед, сол и креда), която приготвяме по наша рецепта, за да няма в нея антибиотици, хормони и други вредни добавки.

Другият важен момент е възможността пилето да прекарва дните си на чист въздух и слънце. В затворените помещения птиците дишат един и същ въздух, с отложени в него въглерод, азот, амоняк и др. вредни вещества. Това уврежда не само техните дихателни мембрани, но и избутва витамините А и Д от тялото и ги отлага в токсични дози в черния им дроб.

Движението подпомага пилето да развива своята мускулна система, което се отразява на вкуса на месото.

Пилетата се предлагат охладени, във вакуум опаковка, която гарантира безопасно транспортиране и съхранение.