Високото качество на пилешкото месо на Sunnyfarm се дължи на няколко основни принципа, които ние, фермерите от Sunnyfarm, следваме стриктно. Вложихме нашето желание да се храним здравословно в бизнеса си.
Пилетата се отглеждат бавно – от 65 до 80 дни – докато достигнат нужното тегло. Без стимуланти на растежа и хормони.
Прекарват дните си на зелено пасище, ядат насекоми и разнообразни треви, които преди това се се хранили със слънце. Така месото става богато на минерали, бета каротин, фолиева киселина и протеин. Жълтата мазнина по пилешкото месо показва високо съдържание на хлорофил в диетата на птиците и по-ниско ниво на наситени мазнини. Зеления материал, богат на естествени хранителни вещества, е важен за здравето на пилето. При пасищното отглеждане тревата представлява поне 20% - 30 % от ежедневния порцион, останалото е смеска от зърна(царевица, жито, слънчоглед, сол и креда), която приготвяме по наша рецепта, за да няма в нея антибиотици, хормони и други вредни добавки.
Другият важен момент е възможността пилето да прекарва дните си на чист въздух и слънце. В затворените помещения птиците дишат един и същ въздух, с отложени в него въглерод, азот, амоняк и др. вредни вещества. Това уврежда не само техните дихателни мембрани, но и избутва витамините А и Д от тялото и ги отлага в токсични дози в черния им дроб.
Движението подпомага пилето да развива своята мускулна система, което се отразява на вкуса на месото.
Пилетата се предлагат охладени, във вакуум опаковка, която гарантира безопасно транспортиране и съхранение.
Обратно към Вкусни Рецепти и Съвети